Sådan foregår boskifte ved dødsfald

Når en person dør, er der flere forskellige måder, man kan gøre deres bo op på. Det kan enten være ved, at Skifteretten udpeger en bobestyrer, eller det kan være ved, at de efterladte selv finder en bobestyrer. Det kan være en af arvingerne, men det kan også være afdødes advokat eller en advokat, som arvingerne finder frem til. Det er helt op til de enkelte, hvordan de vil gøre det. 

En tredje mulighed er uskiftet bo. Den bruger man, hvis der er en efterladt partner, der har brug for at kunne blive boende i huset og stadig kunne råde over fælles konti. 

Ved privat boskifte kan du selv vælge en advokat til at være bobestyrer. Det kan for eksempel være Hviid Advokater, der har stor erfaring med at være advokat ved privat skifte. 

Du kan både bruge Hviid Advokater, hvis du har haft dem som advokat tidligere, hvis afdøde har haft dem som advokat, og hvis du aldrig har været i kontakt med dem før. De tager imod alle på den måde. 

Hvis du aldrig har haft med dem at gøre før, kontakter du dem og giver dem adgang til afdødes papirer og konti. Hvis der er et testamente, skal advokaten selvfølgelig også have adgang til det. Udfra det bliver boet gjort op. Det vil sige, at det bliver bestemt, hvor meget man hver især skal arve. Hvis der er et testamente, er det i høj grad bestemt af det. Hvis der ikke er, bliver arven fastsat ud fra de gældende regler. Det er nogle, som din advokat vil have styr på. 

I nogle tilfælde viser det sig, at der faktisk ikke er nogle penge at arve. Det sker, når afdødes gæld overstiger værdierne. Så bliver der ikke noget til jer arvinger, men det kommer til at handle om at få flest muligt penge for afdødes hus og ejendele, så kreditorerne kan få deres penge. Hvis det viser sig, at der ikke er noget at arve, skal I som arvinger selvfølgelig ikke blive ved med at betale for advokaten. Det skal kreditorerne.

Det er altid en god ide at have en uvildig bobestyrer, der ikke får nogle penge fra arven. Det kan være med til at sikre, at alle føler, at der er en fair fordeling af pengene. På den måde er der ingen, der efterfølgende bliver utilfredse og mener, at de er blevet snydt for deres del af arven. 

Læs mere på http://privatskifte.info/