Nye vinduer betyder lavere elregning

18 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Meget af ens varme forsvinder ud via vinduerne, især hvis de er gamle og utætte, derfor kan det godt svare sig at undersøge om det kan betale sig at udskifte dem. F.eks. til fastkarmsvinduer. Fastkarmsvinduer er større vinduer som ikke kan åbnes.

Det kan også være at du i nogle tilfælde kan nøjes med at få forsatsvinduer på, men er dine gamle vinduer er begyndt at rådne. Inden du begynder at udskifte dine vinduer, kan du med fordel få råd og vejledning af din glarmester eller tømrer.

Ved siden af at de er uddannet til at udskifte vinduer, kan de også rådgive dig til hvilken type vinduer du skal vælge. Vinduer der ikke nødvendigvis ser ud som dem du har nu. Det kan også være, at de er en hel anden type eller størrelse end dem du har nu.

Husk udluftning

En bedre isoleret bolig betyder som udgangspunkt en lavere elregning, da varen ikke forsvinder ud i den blå luft. Man skal i midlertid være opmærksom på at jo bedre en bolig er isoleret jo vigtigere er udluftning. Isoleringen gør at fugten ikke kan komme ud og væk du risikere at få skimmelsvamp, der kan give astma, hovedpine og luftvejssygdomme. Især hos børn.

Gør det derfor til vane at få luftet ud efter bad og madlavning. Der skal ikke bare åbnes et vindue, der skal være gennemtræk mindst to gange om dagen i 5-10 min. Det anbefales også at du ikke lukker dørene indtil de værelser der soves i. Nattens fugt skal ud og udskiftes i løbet af dagen, hvilke den ikke kan hvis du lukker dørene.

Udskiftningen af luften vil ikke påvirke din varmeregning negativt, tværtigmod. Hvis der er en høj luftfugtighed i din bolig vil det være svære at varme op, end hvis du husker at få luftet ud.