Kan man bruge andre fliser som badeværelsesfliser?

Man tænker jo selvfølgelig fornuftigt og vælger fliser efter, hvad de skal bruges til, da de jo er skabt til dette, hvorfor – hvis man for eksempel vælger denne løsning – når man handler hos Bad & Fliser, at man så vælger fliser, der henviser til at blive brugt som badeværelsesfliser, så man ved, at man har med dette fliser at gøre.

Men kan man spare sig den fornuft og vælge nogle fliser fra en anden afdeling?

Der ville man nok få at vide, at de uegnede som badeværelsesfliser, men er det ensbetydende med, at de direkte ikke kan bruges, for fliser er vel fliser, om de skal bruges på badeværelset, i køkkenet eller i et skur?

Hvis man for eksempel finder nogle fliser, der taler til en, men de befinder sig i køkkenafdelingen, så kan man måske finde noget tilsvarende i afsnittet for fliser til badeværelset eller i hvert fald nogle, der ligner dem rigtig meget.

Men måske er det stadig ikke helt den slags, man ønsker sig; og kan man så tage det valg, der passer mest til en æstetisk, selvom de måske ikke tænkes brugt til badeværelset?

Altså, man kan jo henvise til gamle dage, hvor man ikke opdelte fliser lige så firkantede, da man brugte det, man havde råd til eller havde liggende – man kunne endda finde på at genbruge fliser, selvom det så ikke gav et så ensartet udtryk.

Derfor kan man argumentere med, at det mere er salgstricks nu om dage, at man skal opdele fliser på den måde, så man kan skrue på prisen.

Men omvendt er det jo også en udvikling, man ser, hvor man rent faktisk bliver bedre til at skabe enheder, der skal bruges på bestemte områder, så det faktisk bedst kan svare sig at vælge fliser herefter.

Ofte er det dog godt at lytte til eksperterne.