Interessante og lærerige aktiviteter i Århus

Skal din ferie i Århus med hele familien være noget ganske særligt? Så bør I gå efter de spændende og inspirerende aktiviteter. Blandt de mest kendte museumsoplevelser i Århus er et besøg i Den Gamle By, som giver et helt unikt indblik i bylivet som det foregik i gamle dage.

Men der findes andre interessante museer i Århus som lægger op til lærerige aktivteter for børn og voksne. I kan eksempelvis med stor fordel tjekke Science Museerne under Århus Universitet ud. De tre museer som hører under Science Museerne er Århus Botaniske Have og Væksthusene, Steno Museet og Ole Rømer Museet, som hver især står for interessante udstillinger med levende og vedkommende indhold.

I det følgende kan du læse mere om de tre museer i Århus og hvorledes du og din familie kan få ny viden og inspiration under jeres besøg.

Århus Botaniske Have og Væksthusene – på udflugt i det grønne

Århus Botaniske Have og Væksthusene udmærker sig først og fremmest derved at der er gratis adgang hele året – og at du og din familie i løbet af alle fire årstider kan få en hel masse ud af jeres besøg. Om sommeren kan I nyde de smukke udendørs haver hvor blomster, buske, træer og urter står i fuldt flor og beriger luften med berusende dufte. Og om vinteren kan I trække inden for i et af væksthusene hvor I kan beundre eksotiske planter fra fjerne himmelstrøg.

Med den til museet hørende app kan I blive klogere på de enkelte planters rolle i det økosystem som omgiver os – og lære mere om eksempelvis regnskovenes betydning for klodens trivsel.

Videnskab og astronomi på Ole Rømer Museet og Steno Museet i Århus

Er børnene nysgerrige på det mystiske univers er Ole Rømer Museet eller Steno Museet klar på at udvide deres horisont. Læs mere om museerne på https://sciencemuseerne.dk/