Få hjælp på et misbrugscenter

10 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

I Danmark anses et misbrug, uanset hvilken type, som en sygdom, og derfor er det gratis at få hjælp. Fuldstændig som hvis du har en influenza og opsøger din læge. Det betyder også at du skal opgive dit cpr. nr. Det skal udelukkende bruges til at knytte en betaling til behandlingen. Det siger loven.

Har du ikke lyst til at opgive dit cpr. nr. og det kan der være mange gode grunde til, kan du stadig få hjælp. Du skal dog selv betale for behandlingen. Det kunne f.eks. være hos https://behandlingscenter-stien.dk. En behandling i dag tager udgangspunkt i dig og dit individuelle behov. Sådan har det ikke altid været.

 Misbrugscenter

Behandling før vs. i dag

Da man begyndte at behandle for misbrug. Det sig være et alkohol, stoffer eller noget helt tredje troede man at det var nok at afgifte og så udlevere et glas antabus eller metadon og så ellers overlade misbrugeren til sig selv. 

I dag ved man at det ikke er helt så enkelt. Det er også nødvendigt at kigge på årsagerne til misbruget og får løst de problemer der er årsagen til misbruget. Dertil skal du også have nye værktøjer, der er med til at kunne håndtere de udfordringer der er en del af dagligdagen, uden at skulle ty til alkohol eller andre former for misbrug.

Oven i den reelle behandling er der også efterværn, det kaldes den del af behandlingen der sker når den officielle behandling er slut og dagligdagen starter. 

Mange vender desværre tilbage til deres misbrug pga. ensomhed eller kedsomhed, fordi dine venner ofte har et misbrug og mere end gerne vil have dig tilbage i folden. Derfor er der stadig hjælp at få når man er kommet hjem. Det kan være fra alt fra at finde nye venner og sunde aktiviteter til at finde en ny bolig.