Er der tegn på, at det er tid til rottebekæmpelse?

23 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis man opdager rotter, så skal man have gjort noget ved det hurtigst muligt, for de kan gøre skade på ens kloakledninger, og så er de uhumske og uhygiejniske at have “logerende”, om de så tager bo i ens kloakledningnet, eller de kigger forbi med jævne mellemrum – også selvom det bare er en enkelt af slagsen.

Man skal faktisk kontakte kommunen i sådan en situation, fordi man tager det meget alvorligt med rotter, og så er de også hurtige til at sprede sig og formere sig, så man skal inddæmme, hvor de opholder sig henne og komme af med dem – om de så skal aflives om nødvendigt.

Men rotter er også nogle sky dyr, så det er ikke sikkert, at man får øje på dem med det samme, selvom de generelt er større end mus.

Det her skal man kigge efter, hvis man overvejer rottebekæmpelse

Lad os så sige, at du går og overvejer rottebekæmpelse i Husum, hvor du bor, for du har mistanke om, at der skulle være kommet rotter i dit hjem.

Du har udelukket chancerne for, hvad det ellers skulle være, og kæledyrene i huset giver også tegn på, at der er noget, og der er måske forsvundet nogle ting fra ens skabe af madvarer.

Men er det så nu også rotter alligevel?

Der er nogle ting, som man kan gå efter, og det kan blandt andet være kradsen, knitren og pibelyde, der kommer fra soklen og hjørnerne af hjemmet.

Opdager man ekstrementer af den lille slags, så kan man så det op og se, om det ligner rottelort.

Et godt tegn på rotter er også, hvis der skulle være huller i væggene og inde i skabene, for de rotter kan kommer frem, hvor man mindst tror det.

Selvfølgelig kan det være mus, men en rottebekæmper kan komme ud og slå fast, om der er tale om mus eller rotter.