Den enes skrot, den andens guld

Kender du det udtryk, vi indleder denne artikel med?

Det giver næsten sig selv, hvad der ligger i betegnelsen, men bare, så du ikke tror, vi rent faktisk mener, at der ligger bogstaveligt guld gemt i noget skrot (det skulle der helst ikke, for så er det ikke skrot i gængs forstand), så handler det om, at hvad den ene person kan se som ubrugeligt, det kan den anden se uanede muligheder i.

Skrottet kan være noget så specifikt som Skrotbiler i Holstebro, der på ingen måde kan køre længere, hvoraf de brugbare reservedele er blevet taget ud for længst, og der ikke længere er anden pålydende værdi i det, end det som skrottets materiale såsom jern, metal og andet er værd.

Upåagtet kan sådan en skrotbunke eller skrotdynge, som folk elsker at kalde den slags, aldrig komme ud at køre på vejene igen.

Det skal dog ikke hindre i, at der findes en ferm mekaniker derude, der gerne vil bruge sin fritid på at restaurere bilen tilbage til fordums tid ved at køre de originale reservedele til den, så den til slut kan komme til at tage sig helt fin ud.

Er man ligefrem ude i, at det er en veteranbil, så kan man køre løb med den, bruge den til udstillinger eller slet og ret sælge den videre og måske vinde lidt profit på den ud fra den pris, man betalte for karosseriet, reparationerne, delene og videre.

Selv hvis alt håb er opgivet omkring, at sådan en skrotbil fra det jyske kan komme til at køre igen på nogen måde, så behøver man ikke kassere skrottet som decideret ubrugeligt.

Det kan være, nogen kan se potentiale i materialet og omdanne det til enten noget brugeligt, eller også kan de forandre det til noget, der kan indgå i noget kunstinstallation.

Tænk dig om, før du smider dit skrot ud.