Bliver protesen i tanden nødt til at blive repareret?

23 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Der er nok ikke nogle mennesker, der ligefrem ønsker sig en tandprotese, men det behøver ikke altid at have at gøre med dårlig tandhygiejne, at man får fjernet en tand eller flere, hvorefter man så får sat en protese ind.

Man kan jo også være født med et tandsæt, hvor der er skæve tænder, eller hvor der ikke er plads til alle de tænder i munden, der gerne vil frem, så man er nødt til at tage nogle ud; men for at opveje det, så man ikke ser dum eller grim ud bagefter, så kan man indsætte en protese.

På samme måde kan man bare ønske, at man kommer til at få et pænere smil ved at indsætte en protese på samme måde, som der er nogle, der gerne vil have afbleget deres tænder.

Så er der også dem, som kommer ud for et uheld med tænderne og skal have indsat en protese.

Og apropos uheld:

Få tænderne tilbage på plads med en reparation af tandprotesen

Hvis man så endelig har en tandprotese, så skal man også huske at passe på den, så hvis man nu ikke renser og børster tænder i det område, så kan det være, at man bliver nødt til at fjerne den protese, eller den skal rettes til.

Man kan så også være kommet ud for, at man har fået sat en protese dårligt i af en tandlæge, så vedkommende skal rette den på plads – eller man finder en anden til at gøre det.

Så er der jo også almindelig slitage med tiden, hvor man så skal have repareret eller udskiftet en protese, fordi den bare er blevet slidt med tiden.
Man bruger jo trods alt munden en del i løbet af en dag.

Og så kan man jo selvfølgelig også være impliceret i et uheld af en slåskamp, være væltet eller noget andet, så ens tandprotese går i stykker, så man skal have den rettet til.